Guggenheim


Bilbao ikoon on Guggenheimi kaasaegse kunsti muuseum, kus iga kuu ühel reede õhtul toimub ürr nagu Art after dark, mille puhul on seal DJ'd ja ülehinnatud alkohol (pudel vett maksis 2€). Borja sebis meid listi ning Guggenheimi kassas ootas meid ümbrik, kuhu oli suurelt FATIMA DOMINGUEZ kirjutatud huhuhu. Guggenheimi võlu on selle üüratus ja hõlmamatud massid, tundsin end nagu pisike mutukas.

Esimene korrus oli Richard Serra hiiglaste päralt, teisel korrusel oli Aafrika teemaline näitus, mis mõtiskles Aafrika osast kaasaja kunstis. Seal oli ulmelist mööblit, rõivadisaini, animatsioone jne kogu krempel. Ülejäänud korrused avatakse nädala pärast uue väljapanekuga, nii et kisub ikka tagasi.

Suht kõhe oli see, et Guggenheimi ees jalutas natuke liiga palju hiiglaslike relvadega julgeolekut ja igas muuseumi saalis seisis turva...  see case oli ka, et pilte ei tohtinud teha. Kõik mu puusalt pildistatud pildid läksid nässu peale ühe rõduvaate, ülejäänud piltide eest tuleb Sigridile krediiti anda.

Meil on siin jäänud täpselt 10 päeva.