linnapilt & baski-identiteet


Amööbiarhitektuur. Hooned, mis sulavad kokku, sopistuvad kuhugi x-kantidesse. Neil pole otsa ega lõppu. Kõige suvalisemad kortermajad on ka kiiksuga, nikerduste ja käsitööga. Uskumatu, siin on osatud modernseid ja vanu hooneid kokku miksida. See on lihtsalt nii tore, et kedagi kotib nii väga! Mind ka!! Majad teevad mu nii rõõmsaks!!!

Üks väga iseloomulik asi Bilbaole on selle linna bränding. Ausalt ka ma unustan ära, et me oleme nö Hispaanias, sest siin korrutatakse igal sammul Baskimaad ja Bilbaod:
Bilbobus, Bilboat, Euskotren (euskadi=baski, tren=tram), Bizkaibus (Biskaia lahe järgi) jne. Põhimõtteliselt pole me Hispaanias käinudki, sest oleme jäänud ainult Baskimaa piiridesse.


(fookus tänavasiltidele ma sulan)

Baski keel on omaette maailm: üks raskemini õpitavamaid keeli, mitte ühegi teise Euroopa keelega suguluses ja moodustab omaette keelkonna. Kena! See näeb nagu blenderist läbi lastud tähestik, kus on kohatult palju X & Z'e sisse pikitud. Borja parim sõber, kes on baski-inglise keele õpetaja, annab ainult lastele lootust seda selgeks saada, sest see on liiga SEOSETU täiskasvanu jaoks.
Nagu me aru saime, on Baski natsionalism viimase aja ülespushitud teema, vanemad gen. kõnelda ei oska ja isegi võõristab seda, aga noored saavad 90% ulatuses baskikeelse hariduse. Kõige baskim asi, mida kuuleb nii linnas, poes kui tööl, on agur- head aega! Ainult ühtegi täiesti baskikeelset vestlust pole kuulnud.

(ye minu ratas!)

Peale Art After Darki tuli sügis - 3. & 4. nädal ainult vihmutas ning puhus marutuult. Elu muutus tööle-koju käimiseks, niiet kõikidest kohtades Bilbaos tunnen ma kõige paremini seda teekonda, mis muuhulgas tähendas seda, et ma sõitsin iga päev 5 erineva silla alt läbi.

/////alt vasem on minu kujundatud plakat////
\\\\meie kodu on selle puu taga\\\